Türkiye'nin omuzlarındaki boyunduruk!

 Son günlerin önemli çıkışını İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptı ve savunma sanayisinde maliyeti düşük ve etki gücü yüksek silahlar üretmek istediklerini belirterek komşu ve dost...

 Son günlerin önemli çıkışını İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptı ve savunma sanayisinde maliyeti düşük ve etki gücü yüksek silahlar üretmek istediklerini belirterek komşu ve dost ülkelerle iş birliği yapabileceklerini söyledi. "İşi paylaşalım" diye konuşan Ruhani, "Türkiye bir kısmını yapar, Pakistan ve biz başka bir tarafını. Yeter ki bir araya gelelim." diye konuştu.

Bu öneri, Türkiye ile ABD ilişkilerinde kriz yaşandığı kabulüyle yapılıyor olsa gerek.

Kriz var veya yok ama ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Rob Manning, "Türkiye ile ilişkilerimizde hiçbir şekilde kesinti yok" dedi. Oysa Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemi satın almak için anlaşması, hatta füzelerin teslim tarihinin bile açıklanması ABD tarafında çok ciddi bir rahatsızlık yaratıyor. Nitekim ABD, Türkiye'ye F-35 uçaklarının satışını engellemek için bazı kararlar da aldı.

***

Pakistan, 1980'den beri nükleer güce sahiptir. Uzaya kendi uydusunu da gönderdi.

İran da kendi yağıyla kavrulmak durumunda olduğu için savunma sanayisinde önemli adımlar attı. Zaten yıllardır, Tahran'ın köşeye sıkıştırılmasının sebebi, İran'ın nükleer güce sahip olma kapasitesidir. Türkiye, İran ve Batılı güçler arasında arabuluculuk yaptı ve konu bir anlaşmaya bağlandı. Trump bu anlaşmadan çekildiği gibi Batı Avrupa'yı da çekilmeye çağırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar