Türkiye'nin hasımlarına yaptırım yok mu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararı alması konusunda, "2017'den bu yana CAATSA konusunda hiçbir ülkeye bu yaptırım uygulanmamıştır. İlk defa bir NATO üyesi olarak ülkemize...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararı alması konusunda, "2017'den bu yana CAATSA konusunda hiçbir ülkeye bu yaptırım uygulanmamıştır. İlk defa bir NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmaktadır. Bu nasıl bir ittifaktır, bu nasıl bir müttefikliktir. Bu karar ülkemize aleni bir saldırıdır. Gerekçe Türkiye'nin Rusya'dan S400 savunma sistemi almış olmasıdır. Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. S400 konusu olmasaydı başka bir gerekçeyle benzer konulara başvurulacağı belli oluyor. Tehditle yolumuzdan çevirmeye çalışıyorlar. Savunma sanayimizi her bakımdan bağımsız hale getirmek için iki kat fazla çalışacağız." dedi.

CAATSA yasası, ABD'de 2017 yılında yürürlüğe girdi. CAATSA, "ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası" demek... ABD, CAATSA'yı uygulamakla, Türkiye'ye hasım ilan etmiş oldu.

***

Dörtyol'dan Kazım Yalçın, konuyla ilgili bir mesaj gönderdi, diyor ki "Sayın Bulut, ABD bize S 400 aldık diye CAATSA uyguluyor. Biz neden PYD/PKK'ya binlerce tır silah veren ABD'ye TCDDY uygulamıyoruz? TCDDY, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti Düşmanlarına Yaptırımlar'ın baş harfleridir..."

Gerçekten de ABD'nin bir terör örgütüne askeri yardım yapması, üzerinde durulursa hem ABD hem de dünya kamuoyunu etkiler.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22 Kasım 2019'da yaptığı açıklamada, "Barış Pınarı Harekatı ile ülkemizin güneyinde neler yaptığımızı takip ediyorsunuz, inlerine girdik. Teröre prim vermedik, onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. İnlerine girdik, inlerine. Bunlar Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak istediler, kurabildiler mi? Şu anda bir yerlerden bunlara gelen silahlar vardı, 32-33 bin TIR ve bunları depoladıkları yerleri bulduk ve onları da oradan şimdi topluyoruz." demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar