​​​​​​​Türkiye, "Suriye'ye siyasi çözüm"ün ortağı oldu!

Türkiye'nin ABD ve Rusya ile ayrı ayrı imzaladığı Suriye mutabakat belgelerinin nasıl sonuç vereceğine dair en açık konuşmayı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptı.Stoltenberg, Suriye konusunda, ittifakın...

Türkiye'nin ABD ve Rusya ile ayrı ayrı imzaladığı Suriye mutabakat belgelerinin nasıl sonuç vereceğine dair en açık konuşmayı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptı.

Stoltenberg, Suriye konusunda, ittifakın Birleşmiş Milletler nezdinde yürütülen siyasi çözüm sürecini desteklediğini ve ABD ile Türkiye'nin mutabakata varmasının silahların susmasını sağladığını belirttikten sonra, Rusya ile Türkiye'nin mutabakatına da değinerek "Siyasi çözüm için çatışmanın durması gerekiyor. Çatışmada büyük oranda azalmanın ardından siyasi çözüm için çabaların yoğunlaştırılması gerekiyor." dedi.

Stoltenberg, "Siyasi çözüm farklı şekillerde gelebilir. Önemli olan sahadaki tüm aktörleri kapsamasıdır." diye konuştu! Aktörlerden biri de PYD/YPG!

 

***

Neymiş mesele? Siyasi çözüm değil mi? Peki bu kavram, daha önce nerede ve hangi bölge için seslendirildi? Türkiye'de bir siyasi çözüm süreci yaşandı değil mi? PKK ile Oslo'da masaya oturuldu! Silahlı güçlerini, sınır dışına çıkaracaklar gerekçesiyle uzunca bir süre PKK'ya operasyon yapılmasına izin verilmedi. Onlar da Güneydoğu Anadolu'da şehirlerin etrafına HDP'li belediyelerin imkânları ile hendekler kazdı. Şehir içlerine de silah, mühimmat ve terörist takviyesi yaptılar. Şehirler devlet kontrolünden çıktı, örgütün egemenliğine girdi. AKP bu yüzden iktidarı kaybedince terörle mücadele başlattı. 800'den fazla şehit vermek pahasına, bu şehirlerde AKP iktidarının sebep olduğu terör örgütü egemenliğine son verildi. AKP de MHP desteğiyle erken seçime giderek yeniden iktidar oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar