Türkiye sömürge ülkesi gibi soyuluyor!

"Ruanda'da aslında Tutsi ve Hutu diye kabileler yoktu! Peki nasıl oldu da Ruanda halkı bu adlarla bölündü ve 100 gün içinde 1 milyon kişi öldürüldü? Bu, Batılı büyük güçlerin Ruanda'nın...

"Ruanda'da aslında Tutsi ve Hutu diye kabileler yoktu! Peki nasıl oldu da Ruanda halkı bu adlarla bölündü ve 100 gün içinde 1 milyon kişi öldürüldü?

Bu, Batılı büyük güçlerin Ruanda'nın zenginliklerine sahip olmak üzere yaptığı planın bir parçasıydı. Bu kabileler uydurulmuştu. Yediden az keçisi olana Hutu, yediden fazla keçisi olana Tutsi dediler...

Alman egemenliği altındaki Ruanda, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Belçika mandasına verilmişti. Belçikalılar sömürgeleştirmeyi kurumsallaştırmak için Tutsileri kullandı ve hep onları destekledi. Azınlıkta olan Tutsilerin daha iyi hayat şartlarına kavuşması sağlandı. Hutular ise eğitim ve sosyal haklardan mahrum bırakıldı.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında Hutu Özgürlük Hareketi iktidara geldi. Hutu taraftarları, daha önce Tutsilerin yaptığı katliamların öcünü almaya çalıştı. Fransa, katliamlar sırasında Hutuların aşırı olan grubunu destekledi. İşte bu aşırı grup, 1994'te 100 gün içinde bir milyon Tutsi ve ılımlı Hutu'yu öldürdü.

Bugün 22 Afrika ülkesinin resmi dili Fransızca'dır. Cezayir, Fas ve Tunus ise resmi dil olmadığı halde idari işlemlerde Fransızca kullanıyor. Fransa, eski sömürgesi olan on dört Afrika ülkesinden koloni vergisi alıyor ve bu ülkelerin yıllık gelirlerinin yüzde 85'i Fransa Merkez Bankası'nda tutuluyor. Birçok Afrika ülkesinde Fransa'nın askeri üsleri var.

ABD, Kanada ile arasındaki sınırı tamamen kaldırarak birleşmeye çalışıyor. Avrupa Birliği'nde sınırlar kaldırıldı ve üye ülkelerin birleştirilmesi hedefleniyor. Buna karşılık büyük güçler, sömürecekleri ülkeleri parçalamaya çalışıyor."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar