Türkiye önce hangi haritaya bakmalı?

Tayyip Erdoğan'ın yıllardan beri ısrarla gündeme getirdiği "Dünya beşten büyüktür" politikasını, bir defa daha Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda gündeme getirmesi, Türkiye adına doğru ve yerinde bir...

Tayyip Erdoğan'ın yıllardan beri ısrarla gündeme getirdiği "Dünya beşten büyüktür" politikasını, bir defa daha Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda gündeme getirmesi, Türkiye adına doğru ve yerinde bir tutumdur.

Zira dünyada meydana gelen büyük olaylarda, son sözün Güvenlik Konseyi'ni oluşturan ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin tarafından söylenmesi, adalet, insan hakları ve demokrasi ile bağdaşmaz.

Türkiye'nin Güvenlik Konseyi'nin adaletsiz yapısının değiştirilmesi için çalışması gerektiğini 25-30 yıl önce gündeme getiren bir gazeteci olarak, bu fikrin Türkiye adına uluslararası ortamlarda seslendirilmesine destek vermemden daha doğal ne olabilir? 

Yine Erdoğan'ın "Nükleer silahlar ya herkes için yasak, ya herkes için serbest olmalıdır." görüşü de desteklenmelidir.

***

Diğer konulara gelince...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar