Türkiye, İstanbul seçimleri ile meşgul edilirken neler oldu?

Türkiye, İstanbul seçimlerine kilitlenmişken, uluslararası ilişkilerde önemli gelişmeler yaşandı.Bir konuda yorum yapabilmek için neler olduğunu bilmek gerekir.Okan Müderrisoğlu, Sabah'ta Türk-Amerikan ilişkilerini...

Türkiye, İstanbul seçimlerine kilitlenmişken, uluslararası ilişkilerde önemli gelişmeler yaşandı.

Bir konuda yorum yapabilmek için neler olduğunu bilmek gerekir.

Okan Müderrisoğlu, Sabah'ta Türk-Amerikan ilişkilerini ele aldığı yazısında "Yine de gelinen noktada... S-400'lerin teslimatının tamamlanması, alındıktan sonra ise Azerbaycan veya Katar'da tutulması seçeneği masada." ifadesini kullandı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Washington'da ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile görüşmesinin olumlu bir yaklaşım içinde geçtiğini belirterek, "Çeşitli aşamalardan geçtikten sonra Amerikan tarafından bize, ülkemizin ihtiyacı olan hava ve füze savunma sistemine ilişkin yeni bir teklif ortaya konuldu." dedi.

*** 

Akar, S-400'lerin ne zaman Türkiye'ye gelmesinin planlandığı sorusuna, "Son görüşme sırasında Rusya tarafından 'haziran' telaffuz edildi ama onun da gelmesi, gitmesi vesaire başka bir çalışma konusu." diye cevap verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.095 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar