"Türkiye bu kadar zavallı mı?" sorusu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'ın sorularını cevaplandırırken Çin'de geliştirilen ve Türkiye'nin 50 milyon doz sipariş ettiği korona virüs aşısının...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'ın sorularını cevaplandırırken Çin'de geliştirilen ve Türkiye'nin 50 milyon doz sipariş ettiği korona virüs aşısının güvenilirliğiyle ilgili soru işaretleri konusunda "Türkiye bu kadar zavallı mı? Sonuçlarını bilmediğimiz aşıyı 83 milyona yapacağımızı mı düşünüyorsunuz? Türkiye bu kadar mı sorumsuz davranacak? Yurt dışında akredite olan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü laboratuvarı var. Hangi aşı olursa olsun, akredite olan, uluslararası boyutta tanınan laboratuvarlarımızda incelemelerimizi yapmadıkça (aşılara) ne ruhsat veririz, ne vatandaşımıza kullandırırız. Kim olursa olsun, BioNTech dahil..." diye bilgi verdi.

Bakanın bu açıklaması önemlidir yalnız, güvensizlik sadece Türkiye'de yok. Bakınız, Brezilya, Türkiye'nin 50 milyon doz sipariş ettiği Çin aşısını, "yan etkileri" sebebiyle almaktan vazgeçtiklerini duyurdu.

***

"Türkiye bu kadar zavallı mı?" sorusuna gelince... Bu soru, Türkiye'nin bilgi teknolojisinin, aşıların güvenilirliğini test etmeye yeteceği anlamına geliyor. Öyleyse aşı üreten Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü neden kapatıldı?

Bu konuyu daha önce de inceledik. Türkiye'de bu güvensizlik, iktidarların, ekonominin hatta kültürün her alanında küresel şirketlerle işbirliği yapması ve onların taleplerini yerine getirmesinden kaynaklanıyor.

Şeker fabrikalarını Tillerson'un dayatmasıyla 15 gün içinde kim sattı savdı veya kapattırdı? Yeşilçam film sektörünü

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar