Türk tarihine yakışan liderler!

Fransa ile İtalya arasında bir süredir ciddi bir gerginlik yaşanıyor. Tartışma, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin, "Fransa'nın BM Güvenlik Konseyi'ndeki koltuğu AB'ye verilmeli" sözleriyle başlamıştı....

Fransa ile İtalya arasında bir süredir ciddi bir gerginlik yaşanıyor. Tartışma, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin, "Fransa'nın BM Güvenlik Konseyi'ndeki koltuğu AB'ye verilmeli" sözleriyle başlamıştı. Bilindiği gibi Fransa, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesinden biri. İtalya ise "Madem Avrupa Birliği olarak birleştik. Güvenlik Konseyi'nde de Avrupa Birliği adına temsil edilmeliyiz" diyor.

İtalya Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio, Fransa'yı Afrika'da sömürgecilik yapmakla suçlamış, İçişleri Bakanı Matteo Salvini de Fransa'daki Sarı Yelekliler'in eylemlerine destek vermişti. Fransa'nın Avrupa Birliği Bakanı Nathalie Loiseau, "Anlamsız açıklamalar. 'Kim daha aptal' diye yarışma yapmak istemiyoruz. İtalya ile yapacak çok işimiz var" diye cevap vermişti!

Son olarak da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İtalya ile yaşanan gerginlikle ilgili, "İtalyanlar çok büyük bir halk ve bizim dostumuz. Onlar tarihine yakışan liderler hak ediyor." dedi!

***       

Almanya Başbakanı Angela Merkel de 13 Aralık 2018'de Avrupa Parlamentosu'nda, "Avrupa'nın Geleceği" konulu bir konuşma yapmış ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Avrupa ordusu" teklifine destek vererek 'gerçek bir Avrupa ordusu' kurulması için çağrıda bulunmuştu.

Merkel ayrıca başkanlığı rotasyon ile değişecek bir "Avrupa Güvenlik Konseyi" kurulması önerisinde de bulunmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar