Türk kapısı mı Rus kapısı mı?

Gazetecilik, resmi açıklamaları beklemek ve yayınlamak değildir. Bir bakanın istifasını bile soruşturamayan ve hükümetten açıklama bekleyenler, gazeteci sayılamaz. Yine Karabağ anlaşması konusunda, Azerbaycan...

Gazetecilik, resmi açıklamaları beklemek ve yayınlamak değildir. Bir bakanın istifasını bile soruşturamayan ve hükümetten açıklama bekleyenler, gazeteci sayılamaz. Yine Karabağ anlaşması konusunda, Azerbaycan ve Türkiye'deki coşkuya ve Ermenistan'daki parlamento baskınına bakarak kolaylıkla "zafer" hükmü vermek de aynı derecede sorunludur.

***

"Karabağ: Galiptir bu yolda mağlup" başlıklı yazıma cevap gönderenlerden İlknur adlı takipçi, "Topraklarınıza yabancı ülke askerleri gelip yerleşiyorsa ortada bir zafer yoktur." diye durumu özetledi. Rus askerleri, Karabağ'ın ortasına yerleşti ya!

Başka bir takipçi "İşgalci Ermenistan idi, şimdi Rusya olmadı mı?" diye sordu. Bir başkası da "Türk Milleti'nin ortak özelliği, gazla coşkuya gelmektir… Tek kazanan Rus'tur. Tıpkı Suriye'deki gibi" diye yazdı.

Konuyu manşetten, doğru gören tek gazete Yeniçağ oldu. "Zafere Rus engeli" başlıklı manşette, "Ermenistan, başlattığı kirli savaşta pes etti ancak Azerbaycan'ın zaferi yarım kaldı. Hankendi ve Hocalı kurtarılamadı. Rus barış gücü Karabağ yolunda" denildi.

Niyetinden emin olduğumuz kıymetli fikir adamları bile dolduruşa geldi, Nahçivan ile Azerbaycan arasında Ermenistan üzerinden karayolu bağlantısı kurulacak olmasını "Turan kapısı açıldı" diye yorumlayanlar oldu. İyi de Rus askerlerinin kontrol ettiği bir kapıya "Turan kapısı" denilebilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar