"Tuhaf işler" kime yaradı?

Bütün dünyaya Covid-19 salgını bahanesiyle yeni bir düzen dayatılmaya çalışılırken, Türkiye, böyle bir dönemde, iktidarın, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehir belediyelerini...

Bütün dünyaya Covid-19 salgını bahanesiyle yeni bir düzen dayatılmaya çalışılırken, Türkiye, böyle bir dönemde, iktidarın, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehir belediyelerini çalıştırmamak için devlet gücünü hukukun dışına çıkarak kullanması ve bu belediyelerin halka hizmet götürmesini engellemeye çalışması ile hem zaman hem enerji kaybetti.

AKP, belediyeler üzerinden iktidar olduğunu düşünerek muhalefetin de bu yolla iktidara yürümesinden korkmak yerine, ayırım yapmadan bütün belediyelerle birlikte seferberlik içinde çalışsaydı, kendisi kazanırdı.

Şimdi hiçbir araştırmada AKP oyları yüzde 35'ten yukarda değil! Çünkü halk özellikle daha çok göz önünde İstanbul ve Ankara'da, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın önüne barikat konulmasını yanlış görüyor. İktidar ise, baro başkanlarını Ankara'ya sokmamak gibi her geçen gün hem hukuk dışı hem de kendisine zarar veren garip tutumlar geliştiriyor.

***

Nitekim Ekrem İmamoğlu da 23 Haziran'ın birinci yıldönümünde, 31 Mart'tan 23 Haziran'a kadar geçen süreçte ülkeye yaşatılanların unutulmaması gerektiğine vurgu yaptıktan sonra "Ama asıl unutulmaması gereken, bu kirli oyunlar değildir. Asıl unutulmaması gereken, 16 milyon İstanbullunun bu oyunlara verdiği cevaptır." dedi.

İmamoğlu, göreve nasıl başladığını şöyle açıkladı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar