Trump-Erdoğan görüşme kayıtları, basına mı verilecek?

Amerika'nın Sesi'nde yayınlanan habere göre Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nun Demokrat üyesi Bob Menendez, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien'a mektup göndererek, en geç 30 Eylül'e kadar...

Amerika'nın Sesi'nde yayınlanan habere göre Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nun Demokrat üyesi Bob Menendez, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien'a mektup göndererek, en geç 30 Eylül'e kadar, Başkan Donald Trump ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki yakın ilişkinin doğası ve bunun ABD'nin ulusal güvenliğini nasıl etkilediğine ilişkin bir dizi kayıt ve belgeyi Kongre'ye sunmasını talep etti.

***

Senatör Menendez, mektupta, Trump'ın Türkiye'ye Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın almasının ardından yaptırım uygulamak istememesine ve Ayasofya Müzesi'nin camiye dönüştürülmesinin ardından bir açıklama yapmamasına da atıfta bulundu.

Menendez, mektubunda Beyaz Saray'ın ABD Kongresi adına 1915 olaylarının Ermeni Soykırımı olarak tanınmasını öngören yasa tasarısını engelleme girişimi ve Trump'ın, Erdoğan'ın ısrarı üzerine ABD makamlarınca yürütülen hukuki soruşturmalara müdahale ettiği iddialarına da değindi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar