"Tecavüz hukuku" mu uygulanıyor?

Tecavüzün hukuku mu olurmuş demeyin; fetvası bile var! Üstelik bu fetvalar, Türkiye'de de sosyal medya üzerinden bir korkutma ve yıldırma operasyonunun aracı olarak kullanılıyor. Sorun, IŞİD örgütünün...

Tecavüzün hukuku mu olurmuş demeyin; fetvası bile var! Üstelik bu fetvalar, Türkiye'de de sosyal medya üzerinden bir korkutma ve yıldırma operasyonunun aracı olarak kullanılıyor.

Sorun, IŞİD örgütünün kurulması, Suriye ve Irak'a yerleşmesi, devlet ilan etmesi sonra da ad değiştirerek varlığını sürdürmesi ile doğrudan ilgilidir.

IŞİD, ABD'nin Büyük Orta Doğu Projesi içinde "İslam içi çatışma stratejisi"nin bir uygulamasıydı.

***

CIA'nın yan kuruluşu olarak bilinen Stratfor'un kurucusu George Friedman, 2009 yılında yayınlanan "Gelecek 100 Yıl- 21. Yüzyıl için Öngörüler" kitabında şöyle diyordu:

"Yirmi birinci yüzyılın başlangıcına baktığımızda göreceğimiz ilk şey Halifeliği yeniden yaratma arayışında olan Müslüman bir grubun yaptığı eylem olmuştur. Onların nihai hedefi Atlantik'ten Pasifik'e kadar uzanan büyük bir İslam imparatorluğu oluşturmaktır. Birleşik Devletler buna, İslam dünyasına saldırarak cevap verecektir. Ancak onun amacı zafer kazanmak değildir. Onun amacı basit bir şekilde İslam dünyasını karıştırmak ve bir İslam imparatorluğunun ortaya çıkmasını engelleyecek bir oluşum yaratmaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar