Tarikat, cemaat ve cinsel istismar!

Tarikat ve cemaatlerin cinsel istismar ile öne çıkmasının sebebi nedir! Diyanet İşleri Başkanlığı, neden sonra bir uyarıda bulundu. Açıklamada "İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine...

Tarikat ve cemaatlerin cinsel istismar ile öne çıkmasının sebebi nedir! Diyanet İşleri Başkanlığı, neden sonra bir uyarıda bulundu. Açıklamada "İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı da aziz milletimizi bir defa daha uyarıyoruz. Hem dini duygu ve değerlerimizin hem de gözbebeğimiz olan çocuklarımızın istismara karşı korunması için herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz." denildi.

***

Herkes sorumluluk almalıdır ama esasen Türkiye'de tekke ve zaviyeler yasak değil midir? Bugüne kadar, Diyanet İşleri Başkanlığı, "ilim ve irfan ile alakası olmayan" sahtekârların halkın dini duygularını sömürmesine karşı ne yapmıştır?

Çocuklara yönelik cinsel istismar vakaları yeni değildir ki...

Gerçi, bir bakanın cinsel istismara uğrayan çocuklarla ilgili "bir defadan bir şey olmaz" diyebildiği bir ülkede, mevcut düzen içinde ne yapsanız boştur. Tarikat ve cemaatler, bir politika olarak beslenmiş ve büyütülmüştür.

Türkiye'de medya sözde muhafazakârlaştı ama bu konulara hiç girmiyorlar. İktidar da sessiz...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar