​​​​​​​"Tarihin en büyük tehcirini Suriye'de ABD yaptırdı!"

Prof. Dr. Tolga Yarman, görüşlerini bizimle paylaştı ve "Daha dün milyonlarca Suriyeli, bölgedeki kanlı petrol hesaplarıyla, yerinden yurdundan edilmişken, yani tehcir edilmişken, dahası bunların beş milyonu Türkiye'ye...

Prof. Dr. Tolga Yarman, görüşlerini bizimle paylaştı ve "Daha dün milyonlarca Suriyeli, bölgedeki kanlı petrol hesaplarıyla, yerinden yurdundan edilmişken, yani tehcir edilmişken, dahası bunların beş milyonu Türkiye'ye kaçmışken, ABD Kongresi'nin, bizim önümüze, 100 yıl önceki Ermeni tehciri meselesini koyması komik ötesidir, inandırıcı katiyen değildir, gayrı samimidir, ikirciklidir." dedi.   

Suriye'de tarihin görmediği ölçüde büyük bir tehcirin "basiret özürlü siyasilerimizin alet edilmesiyle" yapıldığını belirten Yarman, "Sonuç hazindir ve 5 milyon Suriyeli, halen misafirimizdir. Böylesi bir trajedyayı, pergelle, gönyeyle, ince ince dizayn edip, daha dün yürürlüğe koyanların, bizden, 100 yıl öncesinin hesabını sormaya kalkmaları, gülünçtür." diye yazdı.

***

Yarman, Tayyip Erdoğan'ın malvarlığının ABD tarafından araştırılması konusunda da "Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Rice'nin açıkça ifade ettiği şekliyle, Tunus'tan başlayarak, Eski Osmanlı topraklarında, üstüne üstlük, aynı kanlı petrol hesaplarıyla, 'Yeni Osmanlıcılık' adı verilerek estirilen, 'Arap Baharı'yla, bölgenin hallaç pamuğu gibi savrulmasında, bilhassa da Suriye yönetimine karşı Büyük Orta Doğu Projesi Eşbaşkanı sıfatını edinerek, hareket ettiğinde, giderek, kendini Ergenekon denilen görülmemiş yalanın savcısı ilan ettiğinde bağra basılacak ama olanlar olduktan sonra, ayıkıp bunu haykırınca, hakkında malvarlığı soruşturması açılacak... Böylesi ikircikli bir tavrı da, kabul edemeyiz; onur kırıcı buluruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı yargılanacaksa, O'nu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yargısı, yargılar. En başta da demokratik süreçlerde, ulusumuz yargılar... Ağızdan yel alsın, burası Irak değildir!" dedi.

***

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise, Suriye devlet televizyonuna verdiği röportajda, ülkesinin nihai hedefinin "ABD askerlerinin aniden çekildiği, Kürtlerin kontrolündeki bölgelerde devlet otoritesinin yeniden kurulması" olduğunu, bu sırada "sahada oluşan yeni gerçekliğe saygı duyulacağını" söyledi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar