Tabipler Birliği olmasaydı salgın duracak mıydı?

Türk Tabipler Birliği'nin, salgınla ilgili hükümet politikalarının yetersiz olduğuna dikkat çekmek için siyah kurdele kullanarak "Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz" sloganıyla kampanya başlatması üzerine, MHP Genel...

Türk Tabipler Birliği'nin, salgınla ilgili hükümet politikalarının yetersiz olduğuna dikkat çekmek için siyah kurdele kullanarak "Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz" sloganıyla kampanya başlatması üzerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "TTB kapatılsın" demesinin yankıları devam ediyor.

Türk Tabipler Birliği'nin uzun zamandan beri, siyasi tutumlar içine girdiği hatta bölücü terör örgütünün başı olan Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili müdahil olmak taleplerinden tutun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarına, insan sağlığını gerekçe göstererek karşı çıkmaya kadar garip tutumlar içine girdiği bilinmektedir.

TTB yöneticilerinin Marksist olduğu da bir suçlama olarak belirtilmektedir.

Fakat nasıl ki okullardan bölücü zihniyete sahip insanlar yetişiyor diye Milli Eğitim Bakanlığı'nı kapatamazsanız, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan bir kurumu da benzer gerekçelerle kapatamazsınız.

***

Türk basınında birçok yazarın zaman zaman hatırlattığı "Mektepler olmasaydı, maarifi ne güzel idare ederdim" sözünün sahibinin kim olduğu da söyleniş amacı da tartışmalıdır hatta ironi olarak söylendiği de ifade edilmiştir. Yine medreselerin esas olduğu bir ortamda kurulan mekteplere tepki olarak söylendiği de iddia edilmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum