Suriyelilerden özel ordu mu kurulacak?

Henüz Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmeden, Hürriyet muhabiri Hacer Boyacıoğlu'nun "Suriyeliler polis ve asker olabilecek" başlıklı bir haberi yayınlanmıştı.

Habere göre, Türk vatandaşlığına geçme koşulları, Suriyeliler için esnetilecekti. Ya Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlığa alma uygulanacak veya yasal değişiklikle işlemler kolaylaştırılacaktı. Haberde, "Bu konuda Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nde çalışma yürütülüyor" bilgisi de verilmişti.

Vatandaş olmak isteyen Suriyelilerde "toplumsal ve kamu düzenine uyum, sosyal uyum, yeteri seviyede Türkçe biliyor olması, adli sicil kaydının temiz olması, suç kaydının bulunmaması, Türkiye vatandaşı olacağında nasıl bir katkı sağlayacağı" kriterlerine bakılacaktı.

Bu kriterleri yerine getiren ve vatandaşlık için başvuran Suriyeliler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, "Vatandaşlığa kabul edilip edilmeyeceğini, vatandaşlığa uygunluğunu" inceleyerek rapor verecekti. İstihbarat incelemesinden de geçirildikten sonra uygun rapor verilen Suriyeliler Türkiye vatandaşlığına kabul edilecekti.

Habere göre, vatandaş olan Suriyeliler polis ve asker de olabilecekti.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar