Suriyeliler neden Türkiye'ye getirildi?

İsmail Küçükkaya, Suriyeliler konusunu sorduğunda, Ekrem İmamoğlu, Suriye politikasına hiç girmedi ve yapıcı bir dille konuşarak, "Biz mülteci konusunu iyi yönetemedik.

"Biz mülteci konusunu iyi yönetemedik. Güneyimizde yaşanan insanlık dışı olaylar sonrası Türkiye'miz yalnız bırakılmıştır. Biz, göçmenliğe ve mülteciliğe ilişkin, bir masa kuracağız. Ülkemiz adına ulusal politika geliştirme noktasında aktif davranacağız. 3,5 milyona yakın mülteci bu ülkenin her yerine dağılmamalıydı ve engellemek için neler yapabiliriz, bu süreci nasıl destekleyebiliriz? Bu anlamda belediyelere düşen görevler nelerdir işin içinde olmamız gerekir" dedi.

Binali Yıldırım ise "Afrin harekâtını yaptık biliyorsunuz. Ben başbakandım. Oraya şimdi bir kısmını gönderdik. Cerablus'u, El Bab'ı aldık, oraya gönderdik. 500 bine yakın Suriyeli gitti. Şimdi Fırat'ın doğusundaki o bölgeyi temizleyip diğerlerini de oraya göndereceğiz. İstanbulluların huzurunu kaçıran olaylara karışırlarsa, tutar göndeririz. Bu kadar açık" diye konuştu.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar