Suriye'deki apse Türkiye'nin yüzüne sıçradı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "İdlib'le ilgili varılmış tüm mutabakatlara tamamıyla bağlı kalınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu...

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "İdlib'le ilgili varılmış tüm mutabakatlara tamamıyla bağlı kalınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu mutabakatların hem teröristlerle mücadeleyi sürdürme hem de sivil nüfusun güvenliğini sağlama amacı ile düşünülmüş maddelerine bağlı kalınması önemli" dedi.

Zaharova, "Biz de bu doğrultuda Türk tarafı ile Soçi Mutabakatı çerçevesinde işbirliğimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Sputnik'e göre, Rus Dışişleri Sözcüsü'nün bağlı kalınması çağrısında bulunduğu Soçi Mutabakatı, Türkiye'nin İdlib'deki terörist gruplar ile muhalif güçleri sahada birbirinden ayırmasını içeriyordu.

Ancak mutabakatın bu maddesi uygulanmış değil. Zira günümüzde İdlib'in neredeyse tamamı, Heyet Tahrir el Şam ve onunla birlikte hareket eden grupların denetiminde.

Rusya, Türkiye'ye "İdlib anlaşmasını 24 saat içinde tam uygulayın" diye uyarıda da bulundu. Türkiye, kıpırdamayınca, Rusya, Suriye güçlerinin önünü açtı. Suriye, İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun'u tamamen ele geçirdi. Türkiye'nin gözlem noktası, Suriye kuvvetlerinin güneyinde kaldı. Şimdi Türkiye, gözlem noktasına saldırıdan bahsediyor!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar