Siyaseti istihbarat elemanları mı düzenliyor?

Son günlerde, hem Cumhur İttifakı'nın hem de Millet İttifakı'nın bozulacağına, siyasetin yeniden kurgulanacağına, üçüncü bir ittifakın doğacağına dair konuşmalar oluyor, analizler...

Son günlerde, hem Cumhur İttifakı'nın hem de Millet İttifakı'nın bozulacağına, siyasetin yeniden kurgulanacağına, üçüncü bir ittifakın doğacağına dair konuşmalar oluyor, analizler yapılıyor.

Bunlardan en önemlisi ve sonuncusu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait.

Kılıçdaroğlu, BBC Türkçe'nin sorularını cevaplandırırken, "Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin ittifakını bozmaya yönelik bir Saray hareketi bu. Çünkü Saray, bu ittifakın bir şekilde bozulmasını istiyor. Araya pek çok kişiyi koyuyorlar, istihbarat elemanları dahil olmak üzere devreye konulup, 'Millet İttifakı'nı nasıl bozarız?' arayışı içindeler. Ben bu ittifakın bozulacağını sanmıyorum." dedi.

Konunun biraz açılması istenince de "Özel bir çalışma yapılıyor. Saray, Millet İttifakı'nı dağıtmak için özel bir çalışma yapıyor. Bu çalışmayı da 'İttifakı oluşturan siyasi partileri nasıl karşı karşıya getiririz, nasıl ayrıştırır böleriz' hesabı üzerine politikalarla yapıyorlar. Belli kişiler devreye sokuluyor, belli kişiler televizyonlarda vs. şurada burada, bu ayrışmayı bir şekliyle sağlayacak sorularla, Saray'a hizmet ediyorlar. Biz bunu görüyoruz, farkındayız. Meral Hanım da bunun farkında." dedi.

***

Böylece, Bülent Ecevit'ten sonra ilk defa bir siyasi parti genel başkanı, siyasetin düzenlenmesinde istihbarat elemanlarının rolünün bulunduğunu gündeme getirmiş oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar