Şimdi de yapısal reform dayatması!

Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından hem İstanbul hem de Ankara konuşmasında, "yapısal reform"lara odaklanacaklarını söyledi. Erdoğan, seçimden önce de Haymana konuşmasında "yapısal reform" vaadinde...

Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından hem İstanbul hem de Ankara konuşmasında, "yapısal reform"lara odaklanacaklarını söyledi. Erdoğan, seçimden önce de Haymana konuşmasında "yapısal reform" vaadinde bulunmuştu.

Peki AKP'ye veya diğer partilere oy veren milyonlarca seçmen, yapısal reform nedir, biliyor mu?

Gerçi Erdoğan, "Türkiye olarak serbest piyasa ekonomisi kurallarından taviz vermeden, kendi hedeflerimiz doğrultusunda oluşturduğumuz güçlü ekonomi programını dikkatle hayata geçireceğiz." dedi ama bu konuyu açmak gerekir.

***

24 Ocak 1980 kararlarını hatırlayan var mı? İşte o kararlar yapısal reforma örnektir. Yine 2001 krizinden sonra Kemal Derviş politikaları da yapısal reformdur!

Bu iki uygulamadan aklımızda kalan nedir? Benim aklıma dönemin İşverenler Sendikası Başkanı Halit Narin'in sözü geliyor. "Bugüne kadar işçiler güldü biz ağladık. Şimdi gülme sırası bizde" demişti. Dediği de olmuştu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar