Şeytanın aklına taş düşürmek!

Dışişleri Bakanlığı, Amerika'da Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nun, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alınması ve Suriye operasyonu nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını isteyen tasarıyı kabul etmesine, tepki gösterdi.

Açıklamada "Tasarının hangi saiklerle kabul edildiğini biliyoruz. Bunun nedeni, uzun zamandır itinayla hazırlanan projeye indirdiğimiz ağır darbeden kaynaklanan derin hayal kırıklığıdır" denildi.

Bakanlık açıklamasında "ABD Kongresini, Türk-ABD ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik olarak geçtiğimiz haftalarda en üst düzeyde teyit edilen ortak hedeflerimize zarar vermeyecek yapıcı bir tutum benimsemeye ve aklıselimle hareket etmeye çağırıyoruz" ifadeleri de yer aldı.

***

Sahi, Türkiye'nin ABD ile ne gibi bir ortak hedefi var? Geçmişte "Sovyet yayılmacılığını durdurmak" gibi bir hedefin varlığından belki bahsedilebilirdi ama ABD, uzun süredir, Türkiye'yi askeri olarak kuşatmakla meşguldür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar