Sessizliğin sebebi omurgasızlıktır!

Adana'da virüs salgını sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasağına uymayan ve uyarı üzerine kaçmaya çalışan 17 yaşındaki Suriyeli genç, polis tarafından kalbinden vurularak öldürüldü.

Valilik "kazaen" diyor ama olay sonrası görüntüler ortada. Bir insan, cepheden ve kalbinin ortasından tek kurşunla vurulmuşsa buna "kazaen" denilebilir mi?

Bu vahim olay, emniyet teşkilatına doldurulan yeni memurların seçiminde ruh sağlığına dikkat edilmediğini göstermektedir. Polisin görevi, insanı yaşatmaktır, öldürmek değil… Kıyafetinden, üzerinde silah olmadığı belli olan bir kişiye ateş açılır mı? Çocuk, savaş ortamından kaçmış gelmiş, dolayısıyla üniforma görünce korkmuş olabilir. Silâhsız bir kişiye ateş etmek, cinayettir. Sokağa çıkma yasağı, yasağa uymayanları öldürmek için değil insan sağlığını korumak için polise yetki veriyor değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar