Seçimi murdar etmeye çalışan kim?

AKP'nin seçimi kaybetmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bu seçim başlı başına mındar olmuş bir seçimdir. Mındar etin de kavurması olmaz." dedi!Binali Bey...

AKP'nin seçimi kaybetmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bu seçim başlı başına mındar olmuş bir seçimdir. Mındar etin de kavurması olmaz." dedi!

Binali Bey, "mındar" dedi ama kelime, yöresel değişikliklerle "murdar etmek" veya "mundar etmek" olarak da kullanılıyor; "kirletmek, kullanılamaz hâle getirmek, ziyan etmek, boş yere harcamak" anlamına geliyor.

Türk Dil Kurumu'na göre birinci anlamı, "kirli, pis" demek. Örnek olarak "Bu murdar kümeste nasıl oturuyorsun bilmem?" cümlesi verilmiş. İkinci anlamı, "Cinsel birleşmeden sonra yıkanmamış kimse" demek. Dini kurallara uygun olarak kesilmemiş olan hayvanlar için de murdar deniliyor.

***

Şimdi herkes elini vicdanına koysun; seçimi murdar etmeye çalışan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük rolü olan devletin ajansını kullanarak AKP'den alınan verileri YSK verisi gibi sunmak ve geride olduğunu bildiği halde seçimi kazanmış gibi açıklama yapmak değil midir?

Seçim murdar edilmesin diye sandık görevlileri, genç avukatlar ve milletvekilleri, oyların birleştirildiği merkezlerde 15 gündür nöbet tutuyor. Herkes biliyor ki, nöbet mahalli bir an terk edilecek olsa, oylar değiştirilecek ve asıl o zaman seçim murdar edilmiş olacak!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum