​​​​​​​Savaş davulları ve İskender'in kılıcı!

İdlib, Batıdan Hatay ve Lazkiye, Kuzeyden Afrin, Doğudan Halep, güneyden Hama ile çevrili bir şehir. Türkiye, Suriye ve Ürdün'ü birbirine bağlayan karayolları buradan geçiyor.

Hatay ile 130 kilometre sınırı var ama daha güneye doğru uzanıyor ve tam da Hatay'ın hemen altından Lazkiye'ye yani Akdeniz'e doğru giden dil gibi bir parçası da var. Zeytinlik denilen bu bölgede de Türkiye'nin askeri gözlem noktası var. Az ötede; Lazkiye'de Rus hava üssü bulunuyor. 

***

Bilindiği gibi ABD ve İsrail'in hedefi, Barzani ve PYD devletini birleştirerek yakın vadede Akdeniz'e çıkışı olan bir devlet haline getirmekti. Uzun vadede bu ülkeyi Karadeniz'e kadar uzatmak da ABD ve İsrail'in hedefleri arasında... Büyük Orta Doğu Projesi haritalarında çıkış Karadeniz'den veriliyor. ABD, PYD'nin hâkim olduğu bölgenin, İdlib üzerinden Akdeniz'e kadar uzatılmasının mümkün olmayacağını öngördüğü için burayı şimdilik "Sünni özerk bölgesi" olarak tasarladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar