Sabancı, şehirden köye göç öneriyor!

Tarih gösteriyor ki ülkelerin nasıl yönetileceğine karar veren güç, ekonomiyi yönetenlerdir. Siyasi liderler, dayandıkları ekonomik alt yapının çıkarlarına göre hareket etmek zorundadır. Sadece kurucu...

Tarih gösteriyor ki ülkelerin nasıl yönetileceğine karar veren güç, ekonomiyi yönetenlerdir. Siyasi liderler, dayandıkları ekonomik alt yapının çıkarlarına göre hareket etmek zorundadır. Sadece kurucu liderler, yeni bir ekonomik düzen kurarak belirleyici olabilir.

Bu konuda aynı fikirdeysek devam edelim...

Sabancı Holding'i yöneten Mehmet Göçmen, Davos'ta yaptığı konuşmada "2018'de ciddi badireler atlattık. Artık yeni bir Türkiye hikâyesiyle tekrar yola çıkma zamanı." dedi.

Göçmen yeni bir Türkiye hikâyesinin nasıl yazılacağını da şöyle anlattı:

"Türkiye'nin; üretimi kaldıraç olarak kullanan, teknolojinin imkânlarıyla daha çok katma değer üreten, bunu yaparken de verimliliği odağına alan bir anlayışla geleceğe bakması gerekiyor. Dijital dönüşümden Türkiye'nin bir rekabet avantajı elde etmesi lâzım. Mevcut, içinde olduğumuz sanayileri hızla bugünkü teknolojiye adapte edip verimliliği artırmamız lazım."

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar