"Rum ağzı" buysa Türk ağzı kim?

Tayyip Erdoğan, "CHP milletvekili çıkmış petrol ve doğal gaz arama çalışmalarımızı durdurmamız gerektiğini söylüyor. Bizi en çok yaralayan CHP'nin, Rumların ağzı ile...

Tayyip Erdoğan, "CHP milletvekili çıkmış petrol ve doğal gaz arama çalışmalarımızı durdurmamız gerektiğini söylüyor. Bizi en çok yaralayan CHP'nin, Rumların ağzı ile konuşmasıdır" deyince, öncelikle, suçlanan kişinin ne dediğine bakmak gerekir diye düşündüm.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, soru önergesinde, Norveç'ten satın alınan üç gemiyle Erdemli ve Alanya açıklarında kuyular açıldığı ama bir kova petrol bulunamadığı ve kuyulara gidip gelmek için deniz araçları kullanmak yerine bir gidiş geliş için 40 bin dolara helikopter kiralandığı iddialarını gündeme getirdi. Başarır, proje için "Akdeniz'in derin sularına gömülecek" iki milyar doların hangi yandaş firmalara kullandırıldığını sordu.

Başarır, "Günlük harcaması 50 bin dolar olan geminin Alanya kuyusunun başında boş yere bekletildiği doğru mudur?" diye sorduktan sonra "Havaya para saçmak yerine, yaşanan felaketlerden dolayı çiftçilerin zararlarının karşılanması daha doğru olmaz mıydı?" dedi.

Başarır, son olarak, "TPAO ve BOTAŞ'ın, tank palet fabrikasında olduğu gibi Katarlılara satılacağı iddiaları doğru mudur? Doğruysa, bu satışın, Katar Emiri'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye ettiği 400 milyon dolarlık uçakla bir ilişkisi var mıdır?" sorgulaması da yaptı.

***

Bu soru önergesi, AKP'yi destekleyen gazetelerde, "CHP, 'Akdeniz'den vazgeçin' diyor" diye sunuldu. Erdoğan da Başarır'ı Rum ağzıyla konuşmakla suçladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar