Pompeo'nun son sözleri ve Ülkücü Hareket!

Ülkücüler kendilerine yönelik saldırılarda hep "ülkücü hareket engellenemez" sloganını kullanmıştır. İşte Hollanda ve Fransa'dan sonra Almanya'da da ülkücü hareket engellenmek isteniyor ama Türk Dışişleri'nin kısa tepki açıklamaları dışında kimseden ses çıkmıyor!

Fransa'nın, uzun süreden beri Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki "mavi vatan"a sahip çıkmasından rahatsız olduğunu, fakat arka planda ABD'nin enerji şirketlerinin bulunduğunu konuyla ilgili yazılarımızda delilleriyle ortaya koymuştuk. Bu tespiti doğrulayan bir gelişme oldu.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye'nin Karabağ'da Ermenistan'a karşı Azerbaycan'ı desteklemesini, Libya ve Doğu Akdeniz'deki politikalarını hatırlatarak, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ben, Türkiye'nin son eylemlerinin son derece saldırgan olduğu konusunda mutabık kaldık" dedi.

Eski CIA Başkanı Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tür eylemlerinin Türk halkının çıkarına olmadığı konusunda hem ABD, hem Avrupa tarafından ikna edilmesi gerektiğini söyledi! Pompeo, Fransız gazetesi Le Figaro'ya yaptığı açıklamalarda, ABD yönetimi ile Avrupa'nın, Türkiye'nin son aylarda Ortadoğu'daki eylemlerine karşı birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar