PKK üzerinden iktidara tutunmak!

Ali Kemal Özcan'ın "devlet izniyle" terör örgütü başı Abdullah Öcalan ile görüşmesi sonunda açıkladığı el yazısı mektup metni ile Öcalan'ın avukatlarının açıkladığı metin arasında bir kelime farkı var.

Öcalan, el yazısı ile yazdığı mektupta "HDP'de ifadesini bulan Demokratik İttifak ve bağlantılı demokratik müzakere opsiyonu çözüm odaklı olmayı esas almıştır. Demokratik uzlaşı, özgür siyaset ve evrensel hukuk üçlü sacayağına dayalı çizgi en doğru ve sonuç üretici siyasi platform durumundadır." diyor.

Öcalan'la görüşen Asrın Hukuk Bürosu avukatları ise yaptıkları yazılı açıklamada "Demokratik uzlaşı, özgür siyaset ve evrensel hukuk üçlü sacayağı üzerine demokratik siyasetin geliştirilmesi gerektiğini söylemiş, evrensel hukuk içinde 'Demokratik Anayasal İttifak' kavramını önermiştir. Evrensel hukuk içerisinde demokratik anayasal çözümün aranacağını belirtmiştir." dediler!

***

Bilindiği gibi "demokratik anayasal ittifak" kavramını Abdullah Öcalan, öncelikle Türkiye'nin iç federasyonu için kullanıyor. Büyük Kürt federasyonu ise bundan sonraki hedefi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar