Paralı askerle millî ordu olur mu?

"Türkiye'nin beka sorunu var" diyorlar ama Türk Silahlı Kuvvetleri mevcudunu 350 bine düşürdüler. Şimdi de askerlik süresini kısaltırken bedelli askerliği kurumlaştırdılar. Nüfus arttığı için...

"Türkiye'nin beka sorunu var" diyorlar ama Türk Silahlı Kuvvetleri mevcudunu 350 bine düşürdüler. Şimdi de askerlik süresini kısaltırken bedelli askerliği kurumlaştırdılar. Nüfus arttığı için süre kısaltılabilir ama bedelli askerlik, Türk ordusunun "millî ordu" niteliğini kaybetmesine yol açar!

Türklerin tarih boyunca egemenliklerini devam ettirebilmesinin en büyük dayanağı "ordu millet" olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliği de bu nitelik sayesinde devam etmektedir.

Askerlik her Türk için bir vatan hizmeti olarak kabul edilmiştir. Bu sebeple askere gönderilen gençler için törenler, uğurlamalar düzenlenmektedir.

Para verip bir ay askerlik eğitimi alanlara "sefer görev emri" verilebilir mi? Yani savaş durumunda silâh başına çağrılabilirler mi? Mümkün değil! Dolayısıyla bu uygulama ile hem Anayasa'daki eşitlik ilkesi çiğnenmiş hem de millî ordudan paralı orduya geçilmiş oluyor!

Askere görev yaptığı süre için para verilmesin mi? Verilsin elbette. Fakat, 31 bin lira verip de askerlik yapmamak, "ordu millet" niteliğini zayıflatır. Zaten, AB'nin de uzun zamandan beri yapmak istediği buydu.

*** 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar