Oxford: Önce virüsü sonra aşıyı ürettik!

Amerikan ilaç tekelleri, şimdi halkın nasıl aşılanacağı sorunu üzerinde duruyor. Institute for Global adlı kuruluşun başkanı Richard W. Rahn, bu amaçla, Washington Times gazetesi için "COVID-19 aşı...

Amerikan ilaç tekelleri, şimdi halkın nasıl aşılanacağı sorunu üzerinde duruyor. Institute for Global adlı kuruluşun başkanı Richard W. Rahn, bu amaçla, Washington Times gazetesi için "COVID-19 aşı savaşları başlasın" başlıklı bir makale yazdı.

Richard W. Rahn, söze "Bilim adamları imkânsız olduğu düşünülen şeyi yaptılar. COVID-19 aşılarını birkaç ay içinde ürettiler." diye başladı ve konuyla ilgili tartışmaları inceledi.

Rahn, ABD Yüksek Mahkemesi'nin 1905 tarihli Jacobson - Massachusetts davasında verdiği kararı gündeme getirdi.

Rahn'a göre Mahkeme, 7-2 çoğunlukla, "Üyelerinin güvenliğini korumakla görevlendirilen her iyi düzenlenmiş toplumda, bireyin özgürlüğü ile ilgili hakları, halkın güvenliği için makul düzenlemelerle kısıtlamalara tabi tutulabilir." diye bir karar verdi. Mahkeme, vücutları aşılara kötü tepki verenler için bazı istisnalar olabileceğini kabul etti.

Rahn, Kaliforniya gibi bazı eyaletlerde ise önemli sayıda anne babanın, çocuklarının aşılanmasını din veya kişisel inanç dahil olmak üzere çeşitli sebeplerle reddettiğini, New York Valisi Andrew Cuomo gibi pek çok Amerikalının aşıya karşı güvensizlik ifade ettiklerini hatırlatarak, "Fazladan on binlerce ölüm, ona yeterli görünmüyor." diye eleştiri yaptı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar