Muhalefeti susturma yasasına dönüşmesin!

Ceza yasalarında yayın yoluyla hakaret ve tehdit, ağırlaştırıcı sebep sayılır. Gazeteler, dergiler, kitaplar, radyolar, televizyonlar kısacası medya bu kapsamdadır. Simdi sosyal medyada işlenen suçlar da aynı kapsama...

Ceza yasalarında yayın yoluyla hakaret ve tehdit, ağırlaştırıcı sebep sayılır. Gazeteler, dergiler, kitaplar, radyolar, televizyonlar kısacası medya bu kapsamdadır. Simdi sosyal medyada işlenen suçlar da aynı kapsama alınmaya başlanmıştır. Almanya'nın Nazi örgütlerinin sosyal medya faaliyetlerini denetlemek bahanesiyle çıkardığı yasa ise hem ülke içinde hem de dünyada tartışılmaktadır.

Türkiye'de iktidarın binlerce kişiden oluştuğu söylenen trol ordusu kurduğu da bir vakıadır. Hatta bu ordunun, hedef alınan muhaliflere hakaret ve tehdit yağdırdığı da bilinmektedir. Öyle ki Twitter, AKP gençlik örgütlenmesiyle bağlantılı olduğu iddiasıyla 7 bin 340 hesabı kapatmıştır.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kızına yapılan hakaretten sonra konuyla ilgili olarak, "Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Onun için de bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını istiyoruz" demişti. Oysa benzer hakaretler bir grup kadın gazeteciye ve cezaevindeki Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a da yöneltilmişti.

Atatürk'e yönelik hakaretlere de kimsenin sesi çıkmıyor!

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Meclis'e sunulan teklifle ilgili bilgi verirken "Bizim birinci önceliğimiz asla bu sosyal ağ sağlayıcılarının kapanması değil." dedi.

Dünyada sosyal medyayı tamamen kapatan, sadece Çin var!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar