Milli ve ahlâklı politika böyle mi?

Son günlerde, Türk Lirası'nın bütün yabancı paralar karşısında değer kaybetmesi üzerine, iktidar çevreleri tarafından, hükümetin "milli ekonomi ve bağımsız Türkiye" hedefini engellemek...

Son günlerde, Türk Lirası'nın bütün yabancı paralar karşısında değer kaybetmesi üzerine, iktidar çevreleri tarafından, hükümetin "milli ekonomi ve bağımsız Türkiye" hedefini engellemek isteyenlerin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı hedef aldığına dair propagandalar yapıldı. Şimdi de "ekonomi yönetiminin, milli ve ahlâklı hatta gözünü vicdanını Londra'ya, Frankurt'a, New York'a çevirmemiş kişilerden oluştuğu" iddia edildi.

Belirtmeliyim ki sadece ekonominin değil bütün devlet yöneticilerinin milli düşünceye sahip olması, ahlâklı olması hepimizi sevindirir.

Yalnız, geçen gün sorduğum şu soruya kimse cevap vermedi:

"18 yılın neresinde, hangi anında, milli ekonomi ve bağımsız Türkiye anlayışı vardır?

***

Önce iddia sahiplerinin ne dediğine bakalım. A Haber'in canlı yayınında "Döviz kuru üzerinden manipülasyon! Türkiye'nin milli ekonomisi kimleri neden rahatsız ediyor?" başlığı altında konuşanlardan AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye de son dönemde, bölgesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Libya'dan tutun, Doğu Akdeniz, Suriye ve diğer" alanlardaki operasyonlara kadar oyun kurucu ve bozucu olarak tarihi inisiyatifler alan bir ülke. Bu tabi birtakım rahatsızlıklar uyandırıyor." dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar