Milli takım duruşu ve ötekileştirme duruşu!

Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybettikten sonra YSK'nın yenileme kararı üzerine, rakibi Ekrem İmamoğlu ile bir televizyon programına çıkmayı kabul etti....

Yıldırım, programı tecrübesinden dolayı Uğur Dündar'ın yönetmesini istedi. Başlangıçta bu güvene teşekkür eden ve adil olarak programı yöneteceğini belirten Uğur Dündar, sonradan bundan vazgeçti ve "Kararımın tek nedeni, Türkiye'deki kutuplaşmadır. Ülkemiz acilen normalleşmelidir." diye mesaj yayınladı.

Binali Yıldırım, Twitter'da "Umarım bu kararda birilerinin baskısı etkili olmamıştır" diye yorum yaptı. Gazetecilerin, "Birileri derken, CHP, Uğur Dündar'ı arayıp 'bu işe girme' mi dedi. Bunu mu kastediyorsunuz?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Sosyal medyada ve çeşitli mecralarda böyle laflar dolaşıyor. Umarım doğru değildir. Yayınsa yayın kardeşim. Kimi istiyorsanız, o gelsin. Size de açıktan destek vermiş en tecrübeli Uğur Dündar olsun dedim. Benim yapmak istediğim, bu ayrıştırmayı, kutuplaştırmayı bir ölçüde ortadan kaldıracak ve ülkeyi daha birleştirecek bir sürece sokmak. Bunu kastettim. Sürekli bir yerlerden mevzilenip, birbirlerine çeşitli mecralarda atış yapan bir ruh hali topluma da yansıyor ve zarar veriyor. En azından bu anlamda normalleşmeye ihtiyaç var. Bunu başlatmak istedim ama karşı taraf maalesef burada samimi olmadığını ortaya koydu."

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.095 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar