Militan!

Türkiye'de partizanlık virüsü, ülke vücuduna öyle yayılmıştır ki, milyonlarca insanın algılama yeteneği yok olmuştur. Her konuya parti gözlüğüyle bakan insanların sağlıklı...

Türkiye'de partizanlık virüsü, ülke vücuduna öyle yayılmıştır ki, milyonlarca insanın algılama yeteneği yok olmuştur. Her konuya parti gözlüğüyle bakan insanların sağlıklı düşünmesi ve ülke sorunlarına çözüm üretmesi mümkün değildir.
Türkiye, çok partili hayatı partizanlık olarak algıladı. Partizanlık, fiilen Demokrat Parti döneminde başladı... Sonraki iktidarlar döneminde de farklı oranlarda devam etti.
Şöyle bir anlayış türedi: İktidar partisine üye oldunuz mu, sanki Türkiye'nin hisse senedini alıyorsunuz! Partizanlar bugün sosyal medyada, "Her hak artık bizimdir, muhalefette kalanlar vatan hainidir, terör destekçisidir, onlara su bile verilmemelidir!" düşüncesini alenen dile getirmektedir.
Bunlar, partizanlığın Cumhuriyet Halk Fırkası döneminde yani devletin kuruluşundan itibaren başladığı iddiasını da sık sık gündeme getirir! Oysa bu yaklaşımda ciddi bir mantık hatası vardır. Adı üzerinde "tek parti dönemi…"
Başka parti yoktu ki vatandaşlar arasında ayırım yapılabilsin… Tabii ki o dönemin de eleştirilecek pek çok yönü vardır ama konumuz bu değil... Sonraki dönemlerde CHP'nin de partizanlık yaptığı bilinmektedir. Adalet Bakanlığı'ndaki kadrolaşma gibi...
***
Partizanlığın bu kadar yaygınlaşmasının asıl sebebi, demokrasi kültürünün anlaşılamamasından önce adalet duygusunun vicdanlarda doğru yerleşmemiş olmasıdır!
Kurân'da, "Şüphesiz Allah, emanetleri ehline vermenizi, insanlar arasında hükmettiğinizde adaletle hükmetmenizi emreder..." deniliyor ama Türkiye'de dini hassasiyetlerle iktidar olan parti, emanetleri ehline mi veriyor, hükmettiğinde adaletle mi hükmediyor? Bu dönemde Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, oda tv gibi davalarda adaletle mi hükmedildi? Birileri "Yargı bağımsızdır, yargının hesabı yürütmeden sorulmaz" diyebilir.  İyi ama "Bir savcı bulun, delillendirin" diye talimat veren kimdi? O savcı şimdi nerededir? Ayrıca "Bu davaların savcısıyım" diyen kimdi?
Hani devletin bağırsakları temiz...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar