"Merkezi hükümet" kavramı da bir virüstür!

Korona virüs salgını ile bütün dünyada mücadele sürerken, Türkiye'de konu, "merkezi hükümet-yerel hükümet" tartışmasına çevrildi! 

Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin, salgından dolayı işsiz ve yardıma muhtaç hale gelen vatandaşlara yardım için devlet bankalarında hesap açtırması, iktidar tarafından hoş karşılanmadı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, devlet adına hesap açtırdı sonra da Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş, "Yardımları veya zekâtı ulusal hesaba yatırmak caizdir" diye fetva verdi. Bu da yeterli olmayınca, belediye hesaplarını Cumhurbaşkanı'nın emriyle bloke ettirdiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FOX TV ve Halk TV'de "merkezi hükümet-yerel yönetimler" ayrımı yapıldığını,  idari sistemde "yerel hükümet" diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi ve bu anlayışı PKK'nın savunduğunu belirtti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar