Matruşka deyince orada durmak lâzım!

Tayyip Erdoğan, İzmir ve Ereğli konuşmalarında "Güneş çarığı sıkar, çarık ayağı sıkar" deyimine atıfta bulunarak "Bölücü örgütün emrindeki parti, oynanan oyunu ifşa...

Tayyip Erdoğan, İzmir ve Ereğli konuşmalarında "Güneş çarığı sıkar, çarık ayağı sıkar" deyimine atıfta bulunarak "Bölücü örgütün emrindeki parti, oynanan oyunu ifşa edip, bunları sıkmaya başlayınca bunlar da kendi tabanlarını sıkıyor. Ama bu iş böyle gitmez. Artık bu maskeli balonun, matruşka oyununun, bukalemun siyasetinin sonu gelmiştir. CHP'ye, adı İYİ, kendi karışık partiye, ardından, adından başka saadeti kalmamış partiye oy veren kardeşlerimin böylesine istismar edilmesine rıza göstermeyeceklerine inanıyorum." dedi.

Aynı söylemi Süleyman Soylu da Aydın'da kullandı ve "Matruşka gibi birbirinin içine gizlenmişler. En dışta tanıdık bildik partiler var. Ama içlerinde HDP, onun içerisinde PKK, içlerinde FETÖ, onun içinde dün 27 Mayıs'ı, 71'i, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı yaptıranlar, Gezi'yi tezgâhlayan ve Gezi'yi kumanda edenler var. Bugün bir ittifakla değil bir organizasyonla karşı karşıyayız." diye konuştu.

Ömer Çelik ise AB Bakanlığı yaptığı dönemden bu yana "Bir siyasi matruşkanın hayaleti geziyor." diye söylediğini hatırlatarak "Bunun en üstünde Erdoğan düşmanlığı var. O matruşka bebeklerinde olduğu gibi, en üstündekini kaldırınca altından Türkiye düşmanlığı çıkıyor. Onun altından İslam düşmanlığı çıkıyor ama esas altına sakladıkları şey, Avrupa'da geçmişte kötülük rüzgârları estirmiş olan antisemitizm var, ırkçılık var ama en temelinde de Avrupa demokrasilerine karşı bir düşmanlık var." dedi.

***

Görüldüğü gibi iktidarın son seçim malzemesi matruşka bebekleri... Fakat ben hala 15 Temmuz darbe girişimindeki matruşka bebeklerini merak ediyorum. Darbe girişimi başarısızlığa göre programlanmışsa ve ardından "Allah'ın lütfu" ile Türkiye'nin yönetim sistemi değiştirilmiş ve rejimin de dönüştürülmesi için son hazırlıklar yapılıyorsa, buradaki iç içe geçmiş matruşka bebekleri kimlerdir?

Eski AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, "Biz askeri vesayeti bitirmek için Cemaat ve ABD ile iş birliği yaptık." demişti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar