Lenin ve Hitler'in propaganda yöntemleri!

Siyaset de bir çeşit işletmecilik ve pazarlama sanatıdır. Pazarlama, eldeki ürünün üstünlüklerini ortaya koyarak da rakip ürünleri karalamak suretiyle de yapılabiliyor. İkincisi tercih edildiğinde sadece ticaret veya...

Siyaset de bir çeşit işletmecilik ve pazarlama sanatıdır. Pazarlama, eldeki ürünün üstünlüklerini ortaya koyarak da rakip ürünleri karalamak suretiyle de yapılabiliyor. İkincisi tercih edildiğinde sadece ticaret veya siyaset değil, bütün toplum düzeni zehirleniyor. Bu tür siyaset, halkı birbirine karşı düşmanlaştırmak veya korkutmakla birlikte uygulanıyor. Asıl bu durum, bir beka sorununa sebep oluyor. Çünkü bir devletin sağlam durması, iç cephesinin güçlü olmasına bağlıdır. İç cephe, onu daha güçlü kılması gerekenler tarafından çözülüyorsa, bu durum beka sorununa yol açmaz mı?

İşletmecilik ve pazarlamanın uzmanı, Teksas Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tevfik Dalgıç'ın, "Seçilmiş diktatörlerin Lenin ve Hitler'den öğrendikleri propaganda yöntemleri" başlıklı bir makalesi var.

Dalgıç, o makalede, Harvard Üniversitesi'nden doktoralı tarihçi ve Sovyet sistemi üzerinde uzman Prof. Peter Kenez'in, Lenin ve Hitler'in propaganda yöntemlerini incelediğini hatırlatıyor.

Kenez'e göre Lenin tarafından daha rafine haline getirilen propaganda yöntemleri şöyle:

1- Amaca ulaşmak için her yol mubahtır. Yaptıkların, ister ahlakî olsun, isterse olmasın, amacına ulaşınca onların hiçbir anlamı kalmaz.

2- Bir ordu komutanı edası ile emir ver, azınlıkta olmalarına rağmen kendi taraftarlarını çoğunluk diye tanımla.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar