Kırılma noktaları üzerinde deneyler!

"Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu", 8 Mayıs'ta "Cumhurbaşkanının yüzde 50'den fazla oyla seçilmesinin bazı anlamları üzerine" başlıklı bir metin yayınladı.

Türk Ocakları Genel Merkezi, Milli Düşünce Merkezi ve Aydınlar Ocağı söz konusu metne tepki gösterdi. Bu arada İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, metinde kullanılan "Türkiye toplumu" ifadesinin "yeni bir çözüm sürecinin ısınma turları" olduğunu belirterek bütün anayasalarda bulunan kimlik tanımını hatırlattı ve "Beştepe'nin kurulları, muhalefeti toplum mühendisliğiyle suçlarken dikkatli olsun" ifadelerini kullandı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz da, söz konusu yazıya sert tepki gösterdi.

***

"Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu"nun metninde "Türkiye Toplumu çok kimlikli bir toplumdur… Bizim toplumumuz farklı kimlik gruplarının bir bileşkesidir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar