Kılıçdaroğlu, bir iki yıl içinde ne bekliyor? 

Yeniçağ olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşmamızda öncelikli konu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, 25-26 Haziran 2009'un gece yarısı AKP'li vekillerin imzasını taşıyan ve asker kişilerin askeri mahalde işlediği suçlara özel yetkili mahkemelerin bakmasını sağlayan yasanın Meclis'ten geçirilmesinin tamamen FETÖ ile ilgili olduğunu söylemesi idi. 

Kılıçdaroğlu, "Türkiye Avrupa Birliği'nide yürürlükte olan bütün sigorta çeşitlerini biri hariç olmak üzere kabul etmiştir. Kabul edilmeyen sigorta sistemi bizim seçim beyannamelerinde yer verdiğimiz ve üzerinde ayrıntılı olarak durduğumuz aile sigortasıdır. Bu sigorta kabul edildiğinde, belli bir geçim standardının altında kalan her aileye, o standarda ulaşacak kadar nakit destek verilir. Her aile için farklı miktarda bir destek ama yakacak yardımı, yiyecek yardımı şeklinde değil… Devlet, ailenin eksiğini nakit olarak tamamlıyor ve aile de bu yardımı devletten aldığını biliyor. Bizde ise yardımları devlet değil kendileri veriyormuş gibi bir algı oluşturdular. Aile sigortasını kabul etseler, yoksulluğu belli seviyede ortadan kaldırmış olacaklar ama bunu yapmıyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar