Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a "kişisel vesayet " suçlaması!

Saadet Partisi Büyük Kongresi'ni takip etmek üzere sabah beşte evden çıktım. Davete icabet etmek gerekir... Taksim civarından iki gazeteci daha biz katılacaktı. Taksim'de gece kanun, kural olmadığı için bu saatte trafik...

Saadet Partisi Büyük Kongresi'ni takip etmek üzere sabah beşte evden çıktım. Davete icabet etmek gerekir... Taksim civarından iki gazeteci daha biz katılacaktı. Taksim'de gece kanun, kural olmadığı için bu saatte trafik keşmekeşi yaşanıyordu. Bir arkadaş, "15 Temmuz Boğaziçi Köprüsü de Avrasya Maratonu sebebiyle kapalı, bu da trafiği etkiliyor" dedi. Adnan Öksüz, "Avrasya Maratonu'nu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi düzenliyor. Onu da Cumhurbaşkanlığı'na bağlamasınlar" diye günün haberini yani Boğaziçi Yasası çıkarılmak istenmesini hatırlattı. Veysi Dündar, "Hayır, orada rant yok ki" dedi. Ben de "Rantı bir tarafa bırakın maraton için para harcanıyor. Kimse buna talip olmaz" diye konuşmaya katkıda bulundum.

***

Saadet Partisi Büyük Kongresi için Ankara Spor Salonu'na saat on bir sularında girdik. Diğer partilerin kongrelerinde yaşanan izdiham yoktu. Polis de çok rahat görev yapıyordu. Salonda tam bir nizam intizam vardı. 1200 delege yerini almıştı. Az sonra genel başkanlık için tek aday olan Temel Karamollaoğlu da salona girdi. Seçim heyecanı yoktu ama katılanlar yine de coşkuluydu.

Karamollaoğlu, "İstikrar görmek isteyen bu salona baksın, bu salonda ilk virajda veda edenler değil vefa gösterenler var" derken, Necmettin Erbakan'ın milli görüş hareketini başlattığı günlere atıfta bulundu.

Karamollaoğlu, "MNP'yi, MSP'yi, Refah'ı Fazilet'i hangi ruh ve heyecanla kurmuşsak Saadet'i de aynı düşüncelerle kurduk" dedi ve bu partilere hizmet vermiş önemli isimleri tek tek andı.

Saadet Partisi'nin yeni parti programında da yeni siyaset anlayışı "kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı", "ayrıştırıcı değil birleştirici", "kuvveti değil hakkı üstün tutan", "siyasi rantı değil halka hizmeti esas alan" sloganlarıyla ifade ediliyor. Bilindiği gibi bu söylemleri rahmetli Erbakan dilinden düşürmezdi. Yani Saadet çizgisinde değişen bir şey yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar