Karamollaoğlu: "Aşiret bile böyle yönetilmez"

Çağlar Cilara, basın toplantısında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na, Hayrettin Karaman'ın, "Islaha, hakkın yerini bulmasına, yanlışın düzeltilmesine… faydası olmadığı halde düşmanın, zalimin, kötü niyetli kimselerin işine yarayacak doğruyu söylemek fazilet değildir..." sözleri hakkında ne düşündüğünü sordu.

Karamollaoğlu, İslâm'da, karı kocanın arasını bulmak gibi, yalan söylemenin mübah sayıldığı çok az durum olduğunu belirttikten sonra, "Ancak şimdi yalan siyasetin temeli oldu. Yalanla birlikte siyaset, iftira, yolsuzluk, kamu malını talan etmek gibi fiillerle anılır oldu. Bunları hoş göremeyiz." diye cevap verdi.

***

Karaman'ın zihniyetine göre "Bir iktidar var ve onun karşısında düşmanlar var, zalimler var, kötü niyetliler var. Dolayısıyla iktidarın yanlışlarını söylersen düşmanların işine yarar."

Türkiye'nin soyulması, hatta tarım arazilerinin, sularının, ormanlarının, yaylalarının bile peşkeş çekilmesi, işte böyle bir mantıkla savunulabiliyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar