Kapı kapı gezerek "AKP dini" mi tebliğ edilecek?

Hani "gençler arasında deizm yayılıyor" haberleri vardı ya, sonunda Tayyip Erdoğan da bu gerçeği "Hakla batılı karıştıran amorf inanç sistemlerinin genç kuşaklar arasında rağbet görmesinden endişe ediliyor." sözleriyle kabul etti.

Erdoğan "Paylaşmanın yerini bencilliğin, dayanışmanın yerini yıkıcı rekabetin, diğergamlığın yerini umursamazlığın, mahremin yerini teşhirciliğin, tevazunun yerini kibrin, merhametin yerini vicdansızlığın, evliliğin yerini gayrimeşru ilişkilerin aldığı zorlu, sıkıntılı, garip bir dönemin içindeyiz." diye konuştu.

***

Peki bu olumsuz gidişin sorumluluğu, dini kendi çıkarları için kullananlara ait değil mi? Bir de darülharp meselesi var. Türkiye'yi bir İslam ülkesi olarak görmeyerek her türlü hırsızlığı ve yolsuzluğu mübah sayan anlayış sahipleri, bu uygulamalarıyla dini yozlaştırmış olmadı mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar