Ispanağı bozan orduyu da bozar!

İstanbul'da, ıspanaktan zehirlenenler oldu! Esenyurt'ta birçok kişi bulanık görme ve kas güçsüzlüğü şikâyetiyle hastanelerin acil servislerine başvurdu. Çanakkale'de de görülen ıspanak...

İstanbul'da, ıspanaktan zehirlenenler oldu! Esenyurt'ta birçok kişi bulanık görme ve kas güçsüzlüğü şikâyetiyle hastanelerin acil servislerine başvurdu. Çanakkale'de de görülen ıspanak zehirlenmesine böcek ilacı kalıntılarının sebep olduğu sanıldı. Tarım müdürlüğü ise ıspanak arasındaki yabancı otların zehirlenmeye sebep olduğunu açıkladı!

***

Bu tür olayların sebebi, başıboşluktur, denetimsizliktir. Esas olarak devlet otoritesi ortadan kalkınca, herkes bildiğini okumaktadır. Sadece tarımda ve sağlık alanında değil başta eğitim olmak üzere her alanda alarm zilleri çalmakta, fakat hiçbir tedbir alınamamaktadır. Sonuçta büyük bir facia yaşanmadı ama bu tür olaylar devam edecektir, çünkü artık ülkede para kazanmak için her yolun mübah sayıldığı bir ahlâk bunalımı söz konusudur. 

Bütün bu bozulmalar, dinin siyasal amaçlar için kullanılması ile başlamış, hastalık hayatın bütün alanlarına yayılmıştır. Partizanlıkla bütünleşen siyasal dincilik, bütün değerleri sıfırlamaya başlamıştır.

Cem Toker, "Hastane sahibi Sağlık Bakanının hastanelerini Sağlık Bakanlığının, otel sahibi Turizm Bakanının otellerini Turizm Bakanlığının, okul sahibi Eğitim Bakanının okullarını Eğitim Bakanlığının denetlediği şaka gibi ülke... Hatta şaka ötesi..." diyor… Gerçek bu!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar