İmamoğlu, neden her zaman pozitif?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet'in 97'nci yıl dönümü için bir yazı kaleme aldı. Karar gazetesinde yayımlanan yazıda, İmamoğlu, günümüzde dünyada ve...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet'in 97'nci yıl dönümü için bir yazı kaleme aldı. Karar gazetesinde yayımlanan yazıda, İmamoğlu, günümüzde dünyada ve Türkiye'de yaşanan olayları özetleyerek "Atatürk'ün yaptığı gibi zeki diplomasi manevralarıyla hakkını kimselere yedirmeyen bir Türkiye inşa etmeliyiz" dedi.

İmamoğlu, üç yıl sonra cumhuriyetin ilk yüz yaşını devireceğini de hatırlatarak "İlk yüzyıldan alınan derslerle, 2'nci Yüzyılın tasarımını yapmak"tan ve "100 yıllık yaratıcı bir yol haritası planlamak"tan söz etti.

İmamoğlu, yazısını, "Bütüncül bir çalışma modeli, hedef odaklı kurallar manzumeleri ile çok çalışarak yeni bir 'Aydınlanma Dönemi' ruhu ile yola çıkmalıyız. Buna Türkiye hazır, millet hazır. 2023-2123 döneminin kahramanı olmak uğruna kilitlenmiş 83 milyon halkımızla bunu başarabiliriz ve başarmalıyız. Başka seçeneğimiz yok. Hep birlikte başaracağız ve inanalım ki her şey çok güzel olacak." diye bitirdi.

***

Geçtiğimiz günlerde, İmamoğlu'nun korona virüs testi pozitif çıkınca, arkadaşım Mehmet Fatih Köroğlu, "Başkan, her zaman pozitiftir" sözlerini de içeren bir geçmiş olsun mesajı yayınladı. Gerçekten da İmamoğlu'nun başarılı bir çizgi üzerinde yürümesinin sebebi, her zaman pozitif olmasıdır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmasının ardında da aynı nitelik vardır... Tarihte iz bırakan bütün insanlar, hep pozitif düşünmüşler, karamsarlığa kapılmamışlardır. Biriktirdikleri pozitif enerjiyi, kendi ekibine, kendi çevresine, kendi şehrine veya kendi ülkesine hâkim kılan insanlar, tarihe yön vermiştir.

Tabii, seçim kazanmak veya iyi bir belediye başkanı olmak; devleti yönetmek veya ülkeye 100 yıllık rota çizmek için yeterli olmayabilir ama unutulmasın ki bir hedef konulmadan ve yol haritası belirlemeden de hiçbir varlık gösteremezsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar