İktidar, Ahmet Türk'ü neden görevden aldı?

İçişleri Bakanlığı, HDP'den seçilen Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarını görevden aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Belediye imkânlarının eli kanlı terör örgütü lehine kullanıldığı adli ve idari soruşturmalarla tespit edilmiş ve gereken yapılmıştır. Millet iradesi asla terörün vesayetine terk edilemez. Demokrasi mücadelemiz çerçevesinde teröre destek veren belediyelere müdahale kaçınılmazdır." diye açıklama yaptı.

CHP karara "seçimle gelen seçimle gider" diye tepki gösterdi. Avrupa Konseyi de "Üç belediye başkanı Türk halkının özgür iradesiyle seçildi. Kongre, durumu yakından izlemeye devam edecek." diye açıklama yaptı. AKP temsilcileri de CHP'ye yüklenerek, bu kararla sanki vatan kurtarmış gibi bir havaya girdiler!

***

Şimdi herkes "kayyım" konusunu tartışıyor. Peki "iktidarın "Fırat'ın doğusunda güvenli bölgeyi kabul etmesi" yeterince konuşuluyor mu? 

Herkes biliyor ki "güvenli bölge" ile ilgili öneri paketini PKK/PYD hazırladı, James Jeffrey üzerinden Ankara'ya gönderdi ve sonunda bu paket üzerinde mutabakata varıldı.

İktidar ABD'nin getirdiği PKK/PYD önerileri üzerinde biraz tartışma yaparak, 5 kilometrelik şeridi 30 kilometreye çıkarmaya çalışıyor ama Suriye'nin kuzeyinde PKK/PYD devletine dokunmamayı da kabul etmiş oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum