İHA'lar hırsızları da tespit ediyor mu?

Hani Vizontele filminde, beldeye ilk televizyonu getiren belediye başkanı, "Zeki Müren'i radyodan dinliyordunuz, şimdi hem dinleyecek hem de göreceksiniz" diyordu da vatandaş "Zeki Müren de bizi görecek mi?" diye soruyordu ya benim aklıma da...

Hani Vizontele filminde, beldeye ilk televizyonu getiren belediye başkanı, "Zeki Müren'i radyodan dinliyordunuz, şimdi hem dinleyecek hem de göreceksiniz" diyordu da vatandaş "Zeki Müren de bizi görecek mi?" diye soruyordu ya benim aklıma da İHA'lar takıldı!

Kötü müttefik veya kötü komşu, insanı İHA sahibi yaparmış! İsrail'in verdiği İHA'ler işe yaramayınca, Türkiye kendi İHA'sını kendisi üretti.

Son olarak Türkiye, 700 kilogram yük taşıyabilecek, keşif, gözetleme, taarruz görevlerini yerine getirebilecek ve ilk uçuşta, otomatik iniş-kalkış özelliğini kullanarak havada 4 saat 20 dakika kalabilen ANKA-Aksungur aracını yaptı.

İHA, insansız hava aracı demek. SİHA deyince de silahlısı kastediliyor. Türkiye, terörle mücadelede bu araçlarla büyük mesafe aldı. İHA'lar, teröristin yerini tespit ediyor, silâhlı ise yerden kumanda edilerek hedefi vuruyor, değilse koordinatlara göre bombalama yapılıyor. Böylece zayiat oranı da azalıyor.

***

Merak ettiğim konu şu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar