Hepimiz Ayasofya'yı konuşurken neler oldu?

Yunanistan egemenliğindeki Meis adası, Antalya'nın Kaş ilçesine neredeyse bitişik gibidir. Öyle ki adada yaşayan Rumlar, günlük ihtiyaçlarını temin etmek, alışveriş yapmak için her gün Kaş'a gelir....

Yunanistan egemenliğindeki Meis adası, Antalya'nın Kaş ilçesine neredeyse bitişik gibidir. Öyle ki adada yaşayan Rumlar, günlük ihtiyaçlarını temin etmek, alışveriş yapmak için her gün Kaş'a gelir.

Son günlerde Alman basınında "Türkiye, Akdeniz'de Meis adası etrafında Navtex ilan etti. Yunanistan da aynı bölgede Navteks ilan edince iki ülke savaşın eşiğine geldi. Savaşı Merkel önledi" gibi haberler gündeme geldi.

Navtex ilan etmek, bir ülkenin yapacağı eğitim ve tatbikatları önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunmasıdır. Navtex, denizcilerin haberleşme cihaz sisteminin adıdır.

***

Olaylar bu şekilde gelişince, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TCG Oruç Reis'in bölgedeki arama tarama çalışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bir süreliğine ara verildiğini açıkladı. Kalın, "Alman basını biraz abartmış, savaşın eşiğine filan gelinmedi. Ama Sayın Merkel'in yapıcı bir katkısı oldu. Uluslararası denizcilik hukuk ihtilaflı konuları ülkeler arasında ikili şekilde çözülmesini öngörüyor. Siz Meis'i normal şartlara göre düşünürseniz bizi Antalya Körfezi'ne hapsetmiş olursunuz. Biz bütün konuları ön koşulsuz konuşmaya hazırız. Navtex yayınlandığında Yunanistan aşırı tepki verdi. Oruç Reis'in arama tarama yapılması planlanan yer Meis adasına 180 km mesafededir." dedi.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar