Hastaneden virüslü torba dağıtımı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bundan sonraki süreçte semptomu olmayan Kovid-19 temaslılarından izole olduktan 7-8 gün sonra numune alınacak, sonuç negatif çıkarsa ve semptom yoksa izolasyon da son bulacak." dedi. Koca ayrıca...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bundan sonraki süreçte semptomu olmayan Kovid-19 temaslılarından izole olduktan 7-8 gün sonra numune alınacak, sonuç negatif çıkarsa ve semptom yoksa izolasyon da son bulacak." dedi. Koca ayrıca "Pozitif tanı konulmuş her kişinin temaslı taraması yapılmıştır" diye bilgi verdi ve sağlık personelinin yükünün dört beş kat arttığını söyledi!

Sağlık personelinin yükü dört beş kat artmışsa, vaka sayısı da dört beş kat artmış demektir. Koca'nın verdiği günlük rakamlar ise iki kat arttığını gösteriyor! Hangisi doğru?

***

Bizzat tanık olarak tespit ettiğim gerçekler ise şöyle:

Kovid-19 temaslısı, genelde hastayı hastaneye götüren kişi oluyor! Hasta pozitif çıkıp tedavi altına alınınca, hastaneye kadar veya öncesinde refakat eden yakınlarına ve onu getiren aracı kullanan kişiye test yapılıyor. Tabii doktor sert bir şekilde ısrar ederse… Çünkü personel, "bize bir aydır test yapılmıyor" diye işi yokuşa sürebiliyor.

Bu test, hastayla temasın birinci veya ikinci günü yapılmış oluyor. Dolayısıyla negatif çıkıyor. Hasta yakını, bir hafta sonra geldiğinde, kendisi test isterse "semptom yoksa, teste de gerek yok" deniliyor. Zaten muhatap da bulamıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar