Güvenli bölge değil ŞEYTAN TUZAĞI

-Son güvenli bölge haritası, tam olarak petrol-doğal gaz boru hattının geçeceği, Akdeniz'e ulaşacak ama Doğu'da Hindistan'a kadar uzanan NATO enerji koridorunu temsil ediyor!* "Güvenli bölge"yi isteyen ise PYD! Demokratik Suriye...

-Son güvenli bölge haritası, tam olarak petrol-doğal gaz boru hattının geçeceği, Akdeniz'e ulaşacak ama Doğu'da Hindistan'a kadar uzanan NATO enerji koridorunu temsil ediyor!

* "Güvenli bölge"yi isteyen ise PYD! Demokratik Suriye Güçleri adına konuşan Riyad Darar "Başkan Donald Trump'ın bahsettiği 20 millik güvenli bölge, ABD'ye yönelttiğimiz taleplerimizden biriydi. ABD'den Türk tarafının bize saldırmayacağına dair garanti istedik" dedi.

*30 Mart 2013'te, Pakistanlı Agha H. Amin projeyi şöyle anlatmıştı: NATO, İran, Irak ve Suriye'ye de yayılacak Kürt bölgesi sayesinde Kafkasya'ya doğrudan erişim sağlayabilecek. Denize çıkış ise Türkiye'nin güneyinden ya da Suriye'nin kuzey sahillerinden sağlanabilir."

*Güvenli bölge ile işte bu projenin vitesi büyütülüyor. Ankara'da 18 Ocak 2019 günü Tayyip Erdoğan ile görüşen ABD'li senatör Lindsey Graham, "güvenli bölge herkes için kazan-kazan durumunu ortaya çıkartacaktır." diyor ama bu proje ile Türkiye, Suriye Irak ve İran'ın kaybedeceği kesin.

*Sonuç olarak, bölgedeki Kürtler, 1919'da Paris Konferansı'nda planlandığı gibi Türklere, Araplara ve İran'a karşı kullanılmak isteniyor. Bölgedeki dört ülkenin, bu kurtlar sofrasından parçalanmadan çıkabilmeleri, "güvenli bölge" gibi şeytan tuzaklarını bozmalarına bağlı.

-------------------------------

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar