Golan tepeleri veya eşeğimin yok kolanı!

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri konusunda, "ABD için İsrail'in GolanTepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." dedi.TBMM Başkanı Mustafa Şentop da "Trump...

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri konusunda, "ABD için İsrail'in GolanTepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da "Trump, 'işgalin üzerinden 50 yıl geçti, zamanaşımına uğradı demek istiyor' ama BM kararları İsrail işgalini tanımıyor" diye konuştu.

Karardan önce İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, "ABD'nin de bu meseleye ilişkin tavrında olumlu bir yönelim var. Dolayısıyla İsrail'in Golan Tepeleri'ni ilhakını tanıması için şartlar elverişli hale gelmiş durumda" demişti.

Türkiye, Rusya ve İran ABD'nin kararına tepki gösterdi.

***

Burada "ilhak için şartlar elverişli" sözüne dikkatinizi çekmek istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar